Солна стая

Солна стая – Солната терапия е начин за подобряване на здравето като въздейства в три аспекта на дихателни ,кожни заболявания и психически разтройства чрез вдишване и излагането на тялото на сухи аерозоли в естествени солни стаи (Халотерапия).

Чрез модерна технология (халогенератор) в стаята се създава терапевтичен микроклимат, близък до този в солните пещери, боровите гори или морския бряг. Въздухът е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. По време на процедурата в солната стая се разпрашават фини частици от 1-3 микр. специална фармацифтична алпийска каменна сол.

Тази терапия е способ за подобряване на здравето и начина на живот. От нея се влияят различни заболявания, като астма, хронични респираторни болести, пневмонии, бронхити, настинки и вирусни инфекции,алергии,дерматит ,псориазис,хронична умора ,стрес слаба имунна система ,както и много други.

Солната терапия е за индивидуална и групова подходяща както за възрастни така и за деца.
При лекуването с халотерапия, солта, която се вдишва, има свойството да абсорбира по естествен начин течностите (слузта) от носа и от синусите като в същото време „изчиства“ дихателната система, защото солта е естествено антисептично средство с противъзпалително и антибактериално действие.

Един сеанс в солната стая (40мин) се равнява на 4часа разходка в боровата гора.

В солната стая сеаса за възрастни трае 40мин,а за деца 20мин.
В зависимост от възрастта на клиента и естеството на заболяването, зависят и броя на посещенията 4-30 посещения. Това трябва да бъде редовно и се повтаря за 10 процедури.

Също така се препоръчва да се повтаря лечението 2-3 пъти годишно.ИМАТЕ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ, ПРИЧИНЕНИ ОТ …

АСТМА
продължителна инфекция на горните дихателни пътища
Хронични респираторни болести
Хронична болка в гърлото (фарингит)
Хронично или временно възпаление на сливиците
Хроничен синузит
Бронхит
Повтарящи се бронхити и пневмония
Хронични възпалителни заболявания на ушите (отит на средното ухо)
настинки (грип) и вирусни инфекции
АЛЕРГИИ
Сенна хрема (polinosis ali hay rinitis)
Възпаление на кожата (atopic dermatitis)
Псориазис (psoriasis)
АРТРИТ
Хронична умора стрес
Слаба имунна система
Облекчава дишането при пушачи

Ние можем да ви помогнем със солни терапии.
Ефективността на спелеотерапията се свързва с оригинална среда на солна пещера и природен сух аерозол на натриев хлорид (сол) като се счита за основен лечебен фактор на този микро климат.

Посетители седят в кресла в солната стая,която прилича на солна пещера,а децата си играят на пясъчник в детската солна стая. Стените и пода на помещенията са покрити съ сол.

Тази сол е суха и е приблизително 1-15 см дълбочина. За тази цел, е необходимо между 1000-5000 кг чиста бяла каменна сол и NaCl. Солната стая загатва сухо, стерилно и херметично пространство с размери, вариращи 12 m2.

A няколкото тона суха каменна сол създава специален микроклимат, който е идентичен с подземните солни пещери: въздух наситен със сол аерозол, състояща се от отрицателни йони.

Вътре в солната стая , клиентите могат да получат от следните обстоятелства:
• 40-50% влажност
• температура 20-24C
• Концентрация на аерозол 0.5-15 мг / м3. Аерозол на сол се състои от солни частици в размер 1-5 микрона. Тези частици се разпрашават в солната стая след раздробяване кристалите на солта в мелница на халогенератора.


За повече информация, моля свържете се с нас.